Nuk ka kthim pas
21. Janar E Premte

‘Por në qoftë se ndokush tërhiqet prapa, shpirti im nuk do të gjejë pëlqim në të’ Hebrenjve 10:38 NKJV

Një djalë i vogël në Shkollën e së Dielës dëgjoi historinë e gruas së Lotit që ktheu kokën pas për të parë Sodomën dhe u kthye në një statujë prej kripe (shiko Zanafilla 19:26). ‘Kjo nuk është gjë’, tha ai. ‘Javën e shkuar mami im kur po i jepte makinës në rrigë, ktheu kokën prapa – dhe u kthye në një shtyllë telefoni!’. Seriozisht, Perëndia thotë: ‘Por në qoftë se ndokush tërhiqet prapa, shpirti im nuk do të gjejë pëlqim në të’. Çdo pilot e di që nuk ka pikë kthimi. Rrugët ajrore janë zënë të gjitha; ose fluturo ose vdis!

Tek Hebrenjve, kapitulli njëmbëdhjetë, ne gjejmë një listë të njerëzve të zakonshëm, të cilët, në kohët më të këqija refuzuan që të ktheheshin pas. Bibla thotë: ‘Dhe, po ta kishin pasur në mend atë nga e cila kishin dalë, do të kishin gjetur kohë të ktheheshin atje. Por ata tani dëshirojnë një atdhe më të mirë, domethënë qiellor; prandaj Perëndisë nuk i vjen turp të quhet Perëndi i tyre, sepse u bëri gati atyre një qytet’ (Hebrenjve 11:15-16 NLT).

Ja ku ke rezultatin: nëse po fillon ecjen tënde me Perëndinë, Satani do të përdorë çdo hile për të të nxjerrë nga shinat. Nëse je në mes të ecjes tënde me Perëndinë, ai do të përpiqet të të thotë se jeta jote nuk ka vlerë. Mos e beso atë; ai është një gënjeshtar! Dhe nëse je duke iu afruar fundit të ecjes tënde me Perëndinë, ai do të përpiqet të të dekurajojë duke nxjerrë në pah të gjithë gabimet dhe dështimet e tua. Mos bjer në kurthin e tij! Në vend të kësaj, qëndro tek ky Shkrim: ‘Për këtë arsye unë po vuaj edhe nga këto gjëra, po nuk kam turp, sepse e di kujt i kam besuar dhe jam i bindur se ai është i zoti ta ruajë visarin tim deri në atë ditë’ (2 Timoteut 1:12 NKJV).