Çfarë të bën të lumtur, të trishtuar ose të inatosur?
22. nëntor e mërkurë

“Për atë që është i pikëlluar, miku duhet të tregojë dhembshuri” Jobi 6:14 NKJV

Një pastor shkruan: “Çfarë të bën të lumtur, të trishtuar ose të inatosur? Çfarë vë një buzëqeshje të shenjtë në fytyrën tënde? Çfarë e bën shpirtin tënd të qajë në mënyrë të pakontrolluar? Çfarë të bën të përplasësh grushtat në tavolinë nga zemërimi i drejtë? Diku në përzierjen e kësaj lumturie, trishtimi dhe urrejtje është pasioni yt i dhënë nga Perëndia. Ose ndoshta duhet të themi dhembshuria, sepse po ndjen atë që ndjen Perëndia. Dhe pasi ta kesh identifikuar, të bërit diçka për të nuk është opsionale. Nuk mund të mos bësh diçka për të”.

Në 2006, Blake Mycoskie po udhëtonte rreth Argjentinës kur vuri re se shumë prej fëmijëve që kishte parë nuk kishin këpucë. Ai mund të rikthehej në Shtetet e Bashkuara dhe të kishte vazhduar me punën e vet. Në vend të kësaj, ai nisi këpucët TOMS, një biznes me misionin për të vendosur këpucë në këmbët e gjithë fëmijëve në vendet në zhvillim. Funksionon kështu: kur ti ble një palë këpucë TOMS, ti po i jep një palë këpucë një fëmije të zbathur diku. Për çdo palë këpucë të blerë, një palë dhurohet. Misioni i tyre është i drejtpërdrejtë: një për një. Blake gjeti një nevojë. Ai e personalizoi atë. Dhe vendosi që të bënte diçka për të. Nuk filloi e madhe menjëherë, filloi e vogël.

E megjithatë kështu fillojnë momentet kryesore. Një njeri vendos të bëjë një gjë për diçka që e bën atë të lumtur ose të trishtuar ose të inatosur. Ishin fëmijët zbathur ata që thyen zemrën e Blake. Dhe ai vendosi këpucët tek besimi i tij. Kur zbulon diçka që të bën të lumtur ose të trishtuar ose të inatosur, e vetmja pyetje që mbetet është: çfarë ke për të bërë?